Replică dură din partea lui Ilan Șor către Ion Sturza, cunoscut drept „premierul-galoș” în urma modului defectuos în care a condus Republica Moldova la sfârșitul anilor ’90. Schimbul de replici a avut loc pe Facebook ca răspuns a insultelor venite din partea lui Sturza către cetățeni.

Primarul de Orhei a menționat că Sturza nu are niciun drept moral să înjosească cetățeni moldoveni având în vedere că el nici nu stă în Republica Moldova, iar toate afacerile sale și le face în alt stat – România.

În același mesaj pe facebook, Ilan Șor îi aduce aminte de modul în care a guvernat Republica Moldova și îl atenționează că el va fi primul care va răspunde în fața poporului pentru toate hoțiile și privatizările din acei ani. „Crimele comise de tine față de popor nu au termen de prescripție”, îl avertizează Ilan Șor pe Sturza.

Cuvinte nici de băiat, dar nici de soț”, își începe mesajul Ilan Șor. „În opinia mea, faptul că un discurs cu asemenea replici vine de la o persoană care locuiește într-un alt stat și plătește impozite unui alt stat este dovadă cel puțin de ipocrizie. V-aș sugera să vorbiți despre România, și să evitați pe cât posibil să vă băgați nasul în problemele statului nostru”, scrie Ilan Șor în mesajul ca răspuns la un comentariu degradant și batjocoritor al lui Sturza.

În continuare, primarul de Orhei îl îndeamnă pe fostul premier să-și examineze activitatea în special cea de premier aducându-i aminte de pensiile în galoși și salariile pe care oamenii le primeau în produse. „Răspundeți-vă singur la următoarea întrebare: oare are dreptul la vot persoana care a adus cetățenii propriei țări la limita sărăciei, care a plătit pensii cu “galoși”, iar salariile – cu cizme de cauciuc, care a vândut pentru “copeici” proprietatea statului și a falimentat întreprinderea care i-a fost încredințată? Cred că răspunsul este evident”, constată Ilan Șor.

Totodată, el arată că cel care strigă „prindeți hoțul” a fost implicat în cel mai mare scandal mondial de corupție din istoria umanității, „Panama papers”. „Ion! Cine ar spune! Nu voi accepta nici o acuzație din partea unei persoane al cărui nume figurează în scandalul fraudei internaționale offshore, cunoscut în întreaga lume sub denumirea „Panama Papers”. Așa că, înainte de a spune ceva despre o altă persoană, uită-te mai întâi la tine sub nas”.

În continuare, Ilan Șor își exprimă indignarea față de modul în care Sturza i-a insultat pe locuitorii din Jora de Mijloc și arată că, spre deosebire de acesta, lui îi pasă de locuitorii Republicii Moldova și va face tot posibilul pentru a le îmbunătăți condițiile de trai. „Tu, nerespectabile Ion, nu ai nici cel mai mic drept moral de a insulta locuitorii unuia dintre satele din raionul Orhei. Cu toate acestea, la ce altceva să te aștepți de la un cretin narcisist, care a batjocorit cetățenii întregii țări? Nu îți pasă de această țară și de oameni așa cum nu ți-a păsat nici atunci. Dar mie îmi pasă de ei! Locuiesc în această țară, alături de acești oameni, încerc să îi ajut. Și cu siguranță nu îți voi permite să îi insulți. Închide-ți gura cea murdară! Iar eu voi construi pentru acești oameni frumoși, adevărați, care trăiesc în comuna Jora de Mijloc, satul viselor lor”.

În același timp, liderul Partidului ȘOR se referă și la Maia Sandu, pe care Sturza o numește „un simbol al rezistenței„. Ilan Șor amintește că aceasta vine din echipa celui mai corupt premier, Vlad Filat, ea fiind ea care a distrus sistemul educației în Republica Moldova. „O numești pe Maia Sandu „un simbol al rezistenței”.Dar nu îmi prea aduc aminte ca ea să fi opus rezistență atunci când a aderat la partidul corupt al lui Filat, care era în coaliția de guvernământ, pe care o criticați cu atâta înverșunare. Pentru sute de mii de moldoveni, ea a devenit un simbol al distrugerii sistemului educațional, al agresării copiilor la examene. Dacă ea și este un simbol al ceva mai mult, atunci este un simbol doar pentru niște piloți doborâți, asemeni ție”.

Iar la final, Ilan Șor dă asigurări că el va rămâne în Republica Moldova și va munci pentru țara și oamenii săi, iar Ion Sturza va fi predat tribunalelor populare în fața cărora va răspunde pentru toate fărădelegile și crimele pe care le-a comis.

Ion! Nu plec nicăieri, Spre deosebire de tine, eu nu am altă Patrie, cu excepția Moldovei. Îmi iubesc țara și îi iubesc pe oameni. Împreună cu ei vom construi Moldova viselor noastre.
Cât despre amenințările tale tâmpite, ține minte: în programul partidului meu există o clauză privind tribunalele poporului. Anume cu această clauză voi începe să îmi implementez programul, când voi veni la putere. Va fi o instanță cinstită și constituită de popor. Iar tu ești primul candidat care se va afla pe scaunul inculpaților. Crimele comise de tine față de popor nu au termen de prescripție”, concluzionează Ilan Șor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.