Salatele trebuie să fie proaspete, gustoase şi săţioase. Dacă îţi ies altfel, înseamnă că nu le prepari cum trebuie. Iată ce greşeli să eviţi atunci când prepari această gustare aparent banală.
Salata de roşii. Cea mai mare greşeală pe care o facem toţi când o preparăm
Photo: realitatea.net
1. Nu diversifici verdeţurile

Rucola şi salata verde nu sunt singurele verdeţuri pe care le poţi folosi. Îţi recomandăm să încerci şi varză Kale, andivele, radicchio, varză de Bruxelles, iar pentru un plus de gust, leurdă, lobodă sau ce mai găseşti în piaţă. Astfel, variezi gusturile şi texturile.

2. Foloseşti un sos greşit

Aşa cum e bine să potriveşti mâncarea cu vinurile, e important şi să potriveşti salata cu dressingurile. Un sos gros nu va pune în valoare rucola, iar salatele cu crudităţi au nevoie de un sos bogat, aproape la fel de intens. Regula e următoarea: gust intens pe gust intens. Cu cât verdeţurile sunt mai puternice, cu atât şi sosul trebuie să fie mai bogat.

3. Nu amesteci bine ingredientele

Toate ingredientele bune la fund? Evită această greşeală. Iar pentru asta, cel mai bine este să amesteci salatele cu mâna. Te murdăreşti puţin, dar merită.

4. Pui toate ingredientele deodată

Unele ingrediente trebuie să fie puse abia la final, astfel încât să nu se „piardă” în salată. Nucile, seminţele, roşiile – toate acestea care cad la fundul bolului, trebuie puse abia la sfârşit, scria foodstory.ro.

5. Pui dressingul abia la sfârşit

Verdeţurile sunt cele care au cea mai mare nevoie de dressing. De aceea, e bine să le amesteci bine chiar de la început, apoi să completezi cu celelalte ingrediente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.