Proteste de amploare au avut loc sâmbătă în Bucureşti şi în marile oraşe. Zeci de mii de oameni au fost în stradă.

Zeci de mii de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în Piața Victoriei și în alte orașe din țară, pentru a manifesta împotriva Guvernului Dăncilă și a coaliției PSD-ALDE. Protestul vine la o zi de la violențele din România, soldate cu 65 de răniți.

Sâmbătă dimineața, la ora 7.00, deja erau câteva zeci de protestatari în fața Guvernului.

PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violenţă asupra cetăţenilor. Pentru că vrem să ne exprimăm liber, pentru că vrem să fim auziţi şi pentru că vrem să rămânem liberi, ne vedem din nou în Piaţa Victoriei. Nu ne intimidaţi, nu ne este frică, puterea suntem noi! Plecaţi până nu omorâţi pe cineva!”, scriu organizatorii evenimentului.

Zeci de mii de persoane au participat, vineri, în Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei, pe parcursul căruia au existat mai multe incidente între protestatari şi jandarmi, care au culminat cu evacuarea în forţă a pieţei.

Sumar:

  • Oamenii au protestat paşnic în această duminică, în cursul după-amiezii s-au aşezat pe asfalt, pentru a transmite că nu îşi doresc ca protestele să devină din nou violente.
  • După violenţele de vineri seara, protestatarii şi-au adus cu ei măşti care să îi protejeze, în cazul în care ar fi fost dispersate din nou gaze lacrimogene.
  • Peste 15.000 de oameni s-au adunat în marile oraşe, iar în Capitală au fost în jur de 30.000 de protestari.
  • O persoană care a forţat dispozitivul forţelor de ordine a fost dusă la secţie. În cursul zilei, un tânăr a fost reţinut, după ce asupra sa s-a descoperit un cuţit.
  • Echipajele de urgenţă au acordat îngrijiri în 12 situaţii de urgenţă, iar două persoane au fost transportate la spital. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, nu a fost vorba de agresiuni.

Aici puteți urmări parcursul Protestelor din Piața Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.