Aproape 23 000 de cetăţeni au achitat, în luna ianuarie 2020, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă. Această cifră este în creştere cu peste 3 000 în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din numărul total de plătitori, peste 15 000 de persoane au beneficiat de reduceri în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Este vorba despre fondatorii de întreprindere individuală, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova.

Tot mai mulţi cetăţeni aleg să achite asigurarea medicală prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay. Numărul celor care au achitat prima de asigurare în sumă fixă cu reduceri de 50 % prin MPay în luna ianuarie este de 8 000 de persoane, cu aproape 1 500 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Alte circa 7 200 de persoane, proprietari de teren agricol, au plătit prima cu reduceri de 75 %. În acelaşi timp, peste 300 de cetăţeni au achitat prima de asigurare fie cu reduceri de 60 %, fie valoarea integrală a primei.

Amintim că prima AOAM în sumă fixă constituie, în anul curent, 4 056 de lei. Reducerile de 50 %, 60 % şi 75 % sunt valabile până pe 31 martie inclusiv.

cnam.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.