Peste 10 mii de persoane participă la o amplă acțiune de protest la Curtea de Apel Chișinău, unde un complet de magistrați examinează cererea Comisiei Electorale Centrale de a-l exclude pe Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „ȘOR”, fiind invocate pretinse încălcări ale legislației electorale.

Miile de cetățeni scandează „Vrem justiție corectă!”, „Jos mâinile de pe Balinschi”, „Victorie!”, „Justiția e cu noi” ș.a. Protestatarii cer ca Vitalie Balinschi să fie lăsat în cursa electorală, cerând instanței să adopte o decizie corectă.

Avocatul Vadim Banaru, reprezentantul Partidului ȘOR la CEC a declarat în fața mulțimii că cererea CEC este ilegală și una eminamente politică. Banaru a mai spus că CEC a dat dovadă de părtinire, iar unii membri ai acestei instituții se află în relații apropiate cu guvernarea socialistă.


Candidatul Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, a declarat în fața protestatarilor a declarat că cererea CEC reprezintă un abuz din partea guvernării dodoniste.


Guvernarea a scuipat în ochii a peste cei 10 mii de oameni din circumscripția nr.38 Hânceștu, iar regimul a pus aici în funcțiune toată mașinăria statului, încercând să fraudeze alegerile din circumscripția 38, a declarat Balinschi, arătându-se sigur că instanța de judecată nu va da curs cererii CEC.


Amintim că, săptămâna trecută, CEC a adoptat o decizie contradictorie în care cere Curții de Apel Chișinău să-l elimine pe Vitalie Balinschi din cursa electorală, invocând pretinse încălcări ale legislației electorale. Partidul „ȘOR” a calificat decizia CEC ca fiind una ilegală, abuzivă și politică, fiind luată în interesul candidatului PSRM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.