Milioane de lei și articole din aur în safeurile medicilor. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au făcut bilanțul operațiunilor „Tomograf”.

Aproximativ 1.500.000 de lei au fost ridicaţi ieri de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în urma percheziţiilor desfăşurate în dosarul „Tomograf 2”. Banii au fost găsiţi atât în birourile de serviciu ale unor medici de la Secţia radiologie şi imagistică din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, cât şi în safeul metalic depus într-o bancă comercială din capitală pe numele şefului Secţiei menţionate.

Astfel, în caseta bancară au fost găsiţi 761.600 de lei, 24.300 de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur. Până la stabilirea provenienţei acestora, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie aplicarea sechestrului.

Totodată, la demersul CNA şi al procurorilor anticorupţie, au fost aplicate mai multe sechestre pe dosarul „Tomograf 1” în care sunt vizaţi medici de la Centrul Republican de Diagnostică Medicală. În acest dosar, au fost sechestrate circa 7.000.000 de lei, în diferită valută, un bun imobil şi două automobile.

În ambele cauze, medicii de la CRDM şi de la Institutul Mamei şi Copilului sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi culpabili de comiterea acestor infracţiuni, ei riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400.000 de lei.

Amintim că, ieri, au fost reţinuţi şeful Secţiei radiologie şi imagistică şi un medic radiolog din cadrul aceleiaşi secţii. Alţi doi medici rezidenţi au fost escortaţi pentru audieri la CNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.