Vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber, anunță că se va adresa instituțiilor de menținere a ordinii publice în privința mai multor utilizatori ai rețelelor sociale care ațâță ura interetnică în Republica Moldova. Ea menționează că aceste „ieșiri” sunt stimulate în mediul offline, și anume la protestele așa-zisei opoziții pro-europene.

Marina Tauber face referire la mai multe comentarii rasiste și antisemite publicate pe rețele de socializare, în special pe Facebook, de către persoane, în special tinere, unele dintre care par să aibă legătură directă cu așa-zisa Mișcare „ACUM”, coordonată de liderii opoziției de dreapta Maia Sandu și Andrei Năstase.
Sunt niște comentarii care nu au nimic în comun cu natura umană, scrie Marina Tauber pe pagina sa de Facebook. „Un om pur și simplu nu este în stare să facă așa ceva. Nu poate. Nu are dreptul. Aceasta contravine însăși naturii umane. Să urăști pe cineva doar pentru că el nu este de naționalitatea „potrivită” este din altă lume, lumea animalică”.
Marina Tauber compară acest comportament cu ororile secolului XX împotriva evreilor.

Astăzi pogromurile, ghetourile, camerele de gazificare și cuptoarele pentru arderea evreilor de vii sunt în rețelele de socializare. Dar această opinie este formată offline”, a mai spus ea.

Marina Tauber precizează că ura împotriva evreilor este „educată” de așa-zisa opoziție pro-europeană. „Noi vom prezenta organelor de menținerea ordinii publice profilurile mizerabililor care ațâță ura interetnică. Se pare că ei, într-un fel sau altul, au legături cu „mișcarea protestatară de dreapta”.

Însă, Marina Tauber amintește că moldovenii nu au fost niciodată antisemiți. Moldovenii i-au apărat și ascuns pe evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, apoi au locuit pașnic împreună.
Și astăzi evreii sunt adevărați patrioți ai Moldovei, constată vicepreședinta Partidului ȘOR.

Dacă acest lucru nu este confirmat de exemplul de dezvoltare a Orheiului, care este administrat de un evreu și patriot al Moldovei Ilan Șor, dacă acest lucru nu este confirmat de proiectele sociale realizate de un evreu și un patriot al Moldovei, Ilan Șor, în toată țara, scrieți despre „conspirația jidovească”, s-a revoltat Tauber.

Noi îi vom informa pe cei care trebuie să se ocupe cu anihilarea ațâțării urii interetnice. Vom face asta pentru a nu permite dezvoltarea acestui cancer. Astfel încât minunatul popor moldovenesc să nu fie judecat după acești „reprezentanți”, a mai menționat Tauber.
Ilan Șor și echipa sa vor continua să renoveze Moldova, așa cum au început, dă asigurări Marina Tauber.

Ilan Șor și echipa sa multinațională, în care majoritatea absolută sunt moldoveni, va continua să reconstruiască Moldova din ruine, așa cum a refăcut Orheiul după 27 de ani de distrugere. Vom ridica Moldova din genunchi, noi moldoveni, ucraineni, ruși, găgăuzi, bulgari, evrei. Pentru că pe noi ne unește nu ura, dar dragostea față de Patria noastră!”, concluzionează Marina Tauber.

Puteți urmări mai jos postarea Marinei Tauber de pe Facebook:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1107193159449363&id=501436893358329 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here