Liderul Partidul ȘOR, primarul de Orhei Ilan Șor, deconspiră un nou val de minciuni lansat de fostul premier Ion Sturza și de penalul fugar Viorel Țopa, demonstrând argumentat că afirmațiile acestora pe rețele de socializare nu au nicio valoare.

Related image

Mai mult, Ilan Șor le amintește celor doi cum au furat și au distrus totul în urma lor și dă asigurări că nu va permite să revină din nou la putere, așa cum încearcă ei prin diferite proiecte politice. Ilan Șor scrie că cei doi n-ar merita să le răspundă la divagațiile lor, dar au întrecut orice limită.

În continuare, se referă la afirmațiile acestora despre devalizarea bancară din 2014 și demonstrează că acestea n-au nimic în comun cu realitatea. „În primul rând, toți știu că primii bani au ajuns la 1 decembrie 2014, dar Banca Națională a introdus procedura de administrare specială la 27 noiembrie. Cum puteam să scoatem măcar un dolar din BNM? Minciună sfruntată. În al doilea rând, toți știu că toți acești bani, până la ultimul bănuț, au fost direcționați spre achitarea depozitelor bancare. Și, cel mai important, v-ați încurcat în propriile voastre minciuni, iar declarațiile voastre se contrazic”, a scris Ilan Șor.

Primarul se referă și la suma prejudiciului pe care unii o ridică la două miliarde de dolari. Ilan Șor explică pe înțelesul tuturor că nu poate fi vorba de așa ceva. „Care două miliarde? De unde? Degrabă o să mă învinuiți și de omorul lui Kennedy. Amintesc: Din rezerva de stat au venit 13 miliarde care au mers la acoperirea depozitelor de la toate cele trei bănci. De aceea, orice bancher normal vă poate spune că fizic, prejudiciul nu poate fi mai mare de 13 miliarde. De asemenea, au rămas active care după ce vor fi comercializate vor fi întoarse în rezerva de stat, respectiv suma se va micșora”, a explicat Șor.

În continuare, el amintește cum Țopa a ruinat întreprinderile de stat din Republica Moldova și a fugit în Germania, iar acum încearcă să se dea drept refugiat politic. „Ce ține de pensionarul român Sturza, lucrurile sunt clare demult. Prostia, răutatea și antisemitismul său sunt semne de marasm senil. Dar, iată pușcăriașul fugar Țopa… în locul lui pur și simplu aș tăcea. După ce ați furat tot ce s-a putut și ați fugit după o altă viață în Vest, lăsându-ne doar ruinele unor întreprinderi de stat cândva bogate, acum vă este incomod că sunteți deconspirați în fața noilor voștri parteneri din Vest. Acolo încercați s-o faceți pe refugiatul politic, dar sunteți un simplu hoț care a fugit cu lașitate atunci când i-au prins coada”, a subliniat Șor despre Țopa.

Ilan Șor dă asigurări că nu va permite ca astfel de personaje să mai ocupe funcții importante în stat, care să le dea posibilitate să prade țara. „Vremea voastră a trecut, e timpul să vă pregătiți de bătrânețe și nici Jurnal TV, nici băiatul pișător, nici alte proiecte politice sponsorizate cu banii furați de voi nu vă vor ajuta să vă lipiți din nou de bugetul de stat. Atât, domnilor, până aici a mers ostașul”, le-a scris Ilan Șor lui Sturza și Țopa.

Amintim că reacțiile bolnăvicioase ale acestora au apărut după ce Ilan Șor, fost președinte al Consiliului de administrație al Băncii de Economii a povestit într-un interviu la RTR Moldova detalii despre devalizarea acestei bănci, în care au fost implicați și Victor și Viorel Țopa, patronii Platformei Demnitate și Adevăr conduse de Andrei Năstase, poreclit și „băiatul pișător”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.