Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) ar urma să participe la alegerile locale din acest an, asta după ce nu a mai avut candidați la niciun scrutin, după anul 2015. Cel puțin așa afirmă liderul PLDM, Tudor Deliu, fiind convins că „neparticiparea la alegeri împinge partidul spre uitare”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. 

Deliu a spus că nu regretă că PLDM nu a participat separat la alegerile parlamentare din această iarnă.

„Dacă participam și nu treceam pragul, îmi dădeam demisia de la președinția partidului. Noi am dat dovadă de maturitate politică – nu am candidat doar pentru a fi în buletinul de vot. Nu regret deloc această decizie. PLDM a înțeles că șansele de a participa ca un concurent electoral separat sunt minime”, a menționat Deliu.

Totuși, el a amintit că PLDM nu participă deja la trei scrutine consecutiv. „Nu am participat la pezidențiale, locale anticipate și parlamentare. Neparticiparea partidului la alegeri împinge formațiunea spre uitare. De aceea, în cadrul discuțiilor la partid, am decis vom participa la alegerile locale din acest an. Ele se deosebesc de cele parlamentare, aici depinde cum vom selecta candidații pentru fotoliile de primari sau consilieri și sperăm că astfel partidul se va reîntoarce pe făgașul normalității”, a spus fostul deputat.

Amintim că PLDM a participat la alegerile locale din 2015, iar candidatul acestora la Primăria Chișinău a fost Serafim Urecheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.