Sunt zile când ai nevoie să fie fii singur/ă cu tine, când ai nevoie să plângi și să te reculegi după despărțirea de el/ea. Noi îți suntem alături cu o listă de 7 filme la care îți poți descărca sufletul.

Astfel, atunci când ai nevoie de timp pe care să-l petreci doar tu cu tine, soluția o reprezintă producțiile cu nenumărate lecții de viață și o doză serioasă de inspirație din partea celor mai interesante personaje.

În locul cinematografelor, pregătește-ți un colțișor din cameră în cel mai comod mod, adaugă câteva perne moi și o păturică, iar echipa ZUGO te ajută cu o listă de filme pe care le poți privi în singurătate.

The Notebook

Poate cea mai frumoasă poveste de dragoste ecranizată, The Notebook ne-a cucerit la începutul anilor 2000. Şi nu pentru că ni l-a adus pe Ryan Gosling într-o astfel de poveste siropoasă, ci pentru că iubirea dintre Noah şi Allie este superbă. Pe lângă îngheţată ş păturică cred că o să ai nevoie şi de o cutie cu şerveţele, nu de alta, dar finalul nu are cum să nu te găsească cu lacrimi în ochi.

Titanic

Pe asta trebuie să îl vezi singură, nu de alta, dar cred că nimeni nu mai vrea să vadă încă o dată Titanic. Cel mai bun film de la finalul anilor ’90 a fost pelicula romantică a lui James Cameron, dovadă fiind numeroasele premii primite. Această versiune modernă a poveştii dintre Romeo şi Julieta care a cucerit toate inimile adolescenţilor de la aceea vreme. Iar melodia lui Céline Dion – „My Heart Will Go On” a fost cel mai mare hit al perioadei respective. Aşa că, dacă nu l-ai văzut deja de vreo zece ori, poţi să te mai uiţi odată, scrie life.ro.

Jane Eyre

Filmele de epocă sunt o idee excelentă în zilele în care tot ce îți dorești este să lenevești pe canapea ore în șir. Iar Jane Eyre, povestea unei femei care a avut un parcurs extrem de complicat și care ajunge să lucreze în casa unui bărbat bogat și foarte misterios, se numără printre peliculele care te vor face să treci prin zeci de emoții. Bonus: Michael Fassbender joacă rolul protagonistului Edward Rochester.

Blue Jasmine

Jasmine (Cate Blanchett) este o femeie care are totul: bani, o casă impresionantă, un soț șarmant și foarte bogat, zeci de prietene din înalta societate. Toate astea până într-o zi când pierde totul. Umilită, lipsită de resurse, aceasta este nevoită să se mute în San Francisco, în modesta casă a surorii sale, Ginger (Sally Hawkins), cu care nu se înțelege deloc bine. Treptat, Jasmine acceptă faptul că trebuie să o ia de la zero și să înceapă să facă din nou lucruri pe care nu credea că le va mai face vreodată. În 2014, Cate Blanchett a primit Oscarul pentru rolul din Blue Jasmine.

Lost in Translation

Pe lângă cea mai bună performanţă artistică semnată de Bill Murray, Lost in Translation este şi filmul care i-a oferit regizoarei Sofia Coppola, nominalizarea pentru Best Director la Premiile Oscar. Un film pe care pentru a-l înţelege trebuie să fii foarte concentrat. Nu poţi să-l vezi împreună cu oameni care să chicotească şi să comenteze la tot pasul, el trebuie văzut în linişte.

Into the Wild 

Bazat pe romanul cu acelaşi nume scris de Jon Krakauer, Into the Wild spune povestea adevărat a lui Christopher McCandless (Emile Hirsch), un absolvent de facultate care vrea să experimenteze viaţa sălbatică din Alaska anilor ’90. Este un film care te pune foarte mult pe gânduri. Ce este liberul arbitru şi cât de mult ne regăsim în povestea lui McCandless. Cine ştie, poate uitându-te la acest film vei fi inspirat să renunţi la viaţa materială pe care o duci să şi pleci în sălbăticie.

Two Days, One Night

Marion Cotillard este protagonistă în Two Days, One Night, o dramă în regia fraților Luc și Jean-Pierre Dardenne, selectată în competiția pentru Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. După ce află că va fi concediată pentru ca toți colegii săi de la muncă să primească un bonus, Sandra (Cotillard) are la dispoziție numai o săptămână ca să îi convingă pe aceștia să renunțe la bani și să voteze pentru rămânerea sa în cadrul firmei, scrie alistmagazine.ro.

Pentru alte sugestii de filme vedeți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.