Cel mai confortabil oraș pentru trai a fost identificat. Potrivit agenției de cercetări Economist Intelligence Unit, din cadrul grupului The Economist, Viena este cel mai confortabil oraș din lume pentru trai.
The Economist a identificat cel mai confortabil oraș din lume pentru trai
Foto: Reuters
Criteriile care au contribuit la realizarea indicatorului de confort urban sunt nivelul de asigurare medicală, stabilitatea, securitatea, dezvoltarea urbană, educația, cultura, scrie RBK.

Capitala Austriei a înregistrat un rezultat de 99,1 puncte din 100.

Până acum, timp de șapte ani, primul loc era ocupat de orașul australian Melbourne, care anul acesta s-a deplasat pe locul doi. Locul trei a fost ocupat de orașul japonez Osaka, iar locul patru- orașul canadian Calgari. Pe locul cinci s-a clasat metropola Australiei-Sydney.

Orașele din Australia și Canada ajung cel mai des în top-10 al acestui rating. Anul acesta în top au intrat câte trei orașe din aceste două țări. În top-10 au intrat doar două orașe europene, Viena și Copenhaga.

La polul opus al listei se află orașul sirian Damasc, care a ocupat ultimul loc (140).

Agenția a întocmit și o listă a orașelor care timp de un an și-au înrăutățit situația. Liderul acestui clasament a devenit capitala Ucrainei, Kiev. Timp de un an, standardul de viață în Kiev a scăzut cu 13%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here