Kaufland Moldova va urmări tendințele locale de consum și va oferi clienților săi o experiență de cumpărături fresh, acesta fiind abordarea în toate cele șapte piețe unde este prezentă. Declarația a fost făcută de către Valer Hancaș, Directorul de Comunicare & Corporate Affairs al companiei, în cadrul conferinței dedicate industriei de retail și FMCG din Republica Moldova.

Ce considerăm noi că ne diferențiază? În primul rând experiența de cumpărare oferită.

kaufland

Interiorul unui magazin nu ar reprezenta nimic dacă experiența de cumpărare nu ar fi una pozitivă. Vorbim tot mai mult de strategii 360°, de transformările majore aduse de digitalizare ș.a. Da, sunt tendințe extrem de importante, dar aceasta nu înseamnă că în viitor totul se va întâmpla exclusiv pe o platformă.

Consider că implementarea unei strategii 360° trebuie să înceapă din magazin, iar digitalizarea să se traducă prin servicii suplimentare in store cu scopul de a ușura misiunea clientului și de a îmbunătăți experiența de cumpărături”, a menționat Valer Hancaș, citat de modernbuyer.ro.

Potrivit sursei, clienții vor avea parte de o experiență de cumpărături fresh, iar aceasta se traduce prin multe alte elemente: design de ultimă generație în magazine, un proces constant de modernizare, un layout inteligent care ușurează navigarea în magazin, un sistem nou de ghidaj ce semnalizează mai bine categoriile de produse și servicii și care ajută consumatorul să economisească timp la cumpărături, o casă de marcat fără dulciuri pentru părinții însoțiți la cumpărături de copii. Nu în ultimul rând, un număr de locuri de parcare direct proporțional cu dimensiunea magazinelor, rasteluri pentru biciclete, locuri speciale pentru persoanele cu nevoi speciale.

kaufland

Referindu-se la diferențierea prin sortiment, reprezentantul Kaufland a oferit o serie de exemple de proiecte implementate în România, accentuând că abordarea Kaufland Moldova va urmări tendințele locale de consum.

Strategia de achiziții la nivelul întregului grup este să creăm un sortiment modern, adaptat ultimelor tendințe și să oferim prioritate producătorilor locali. De pildă, în cei 12 ani de prezență pe piața românească, am adus în permanență noutăți și completări în sortimentație, cum ar fi raftul de produse To go, brandurile proprii K-take it veggie și K-Bio, mai multe articole dedicate clienților care se orientează către o alimentație sănătoasă și multe altele. Dacă privim la nivel internațional, în cadrul trendurilor de consum, se vorbește despre un nou concept: locavorism. Acesta încurajează consumul de alimente naționale, mai mult regionale, din mai multe motive: lanțul de aprovizionare este foarte scurt iar comercializând produse locale susținem economia locală. Am dezvoltat produse cu gust autentic, rețete care au trecut testul timpului, în segmentul lactatelor, al mezelurilor, al dulciurilor, al băuturilor ș.a”, a subliniat Valer Hancaș.

kaufland

În același context, Directorul de Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România, Valer Hancaș, a menționat că pentru companie este prioritar să colaboreze cu producătorii locali. Astfel, un număr de 13 producători din industria de legume-fructe vor beneficia de certificarea Global GAP, cel mai important standard de bune practici agricole din lume. Din cei 13 beneficiari, 12 sunt producători individuali și unul este o Cooperativă Agricolă.

Suntem recunoscuți pentru prospețime, raioanele de fructe și legume sau de carne fiind elemente de diferențiere și trafic în magazine. Nu în ultimul rând, 40% din sortimentul actual de food de pe rafturile magazinelor din România înseamnă produse fresh sau ultra fresh”, a declarat Directorul de Comunicare & Corporate Affairs al Kaufland România.

Kaufland

În fine, folosirea tehnologiilor eco și încurajarea clienților de a îmbrățișa stilul sustenabil de viață este o altă direcție de diferențiere punctată în cadrul conferinței.

Compania s-a implicat activ în susținerea pilonilor esențiali ai dezvoltării comunității, investind într-o multitudine de proiecte sociale, o parte dintre ele fiind prezentate în cadrul conferinței: donarea unui microbuz pentru transportarea elevilor, două mașini electrice. De asemenea, Kaufland a lansat programul nostru „Bucurie în Mișcare” și anul trecut a sădit 5.000 de puieți în cinci sectoare din Capitală

Conferința cu tema „Diferențiere și inovație în Retail și FMCG” s-a desfășurat la Chișinău și a reunit circa 160 de profesioniști din rândul operatorilor comerciali din Moldova, ai furnizorilor FMCG, analiști de piață ș.a.

kaufland

Despre Kaufland

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.