Cel mai mare transportator aerian din România a cumpărat compania națională aeriană din stânga Prutului Air Moldova. Civil Aviation Group SRL este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova, şi a oferit pentru privatizarea Air Moldova preţul de 50 de milioane de lei moldoveneşti, preluând totodată şi obligaţia datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei moldoveneşti.

Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a companiei.

De asemenea, Civil Aviation Group este obligată să dezvolte infrastructura companiei Air Moldova, să extindă rețeaua de rute a companiei aeriene, să sporească fluxul de pasageri pe principalele direcții existente, operate de compania aeriană din Republica Moldova, și să modernizeze şi să mărească flota, personalul dar şi piloţii şi echipajele de cabină.

Conform Strategiei de dezvoltare a Companiei Air Moldova, Civil Aviation Group urmează să lanseze 7 rute noi până la finele anului 2019 şi 4 rute noi în 2020. În 2021, este preconizată deschiderea zborurilor pe distanțe lungi către SUA, Canada, China şi zborurilor pe distanțe medii.

În plus, este planificată creșterea frecvențelor pe o serie de destinații existente. Activitățile respective se vor baza pe fluxurile reciproce de trafic de călători între țările CSI şi europene, transformând astfel Aeroportul Chișinău într-un hub internațional de aviație.

În scopul asigurării operării non-stop pe toată rețeaua de destinații, ținând cont de fluxul de pasageri în creștere, numărul de aeronave operate se va mări treptat, astfel încât către anul 2021 flota Companiei AIR-Moldova va număra 14 aeronave. Flota va urmări o modernizare, de tip dual, compus din aeronave Airbus A320/A319 şi Embraer E-190.

Blue Air deține 30 de nave de tip Boeing și în prezent acoperă 80 de destinații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here