Acțiune de protest în fața Parlamentului: „Le aducem la cunoștință deputaților care nu au citit atent rezoluția PE”.

Pe la ora 10:00 a început acțiunea de protest în fața Parlamentului Republicii Moldova organizat de Mișcarea de Rezistență Acum. Alexandru Slusari menționa: „În primul rând cerem anularea votului mixt”.

(live) Acțiune de protest în fața Parlamentului: „Le aducem la cunoștință deputaților care nu au citit atent rezoluția PE”„Cerem îndeplinirea revendicărilor din Rezoluția adoptată pe 1 iulie 2018 de Mișcarea de Rezistență ACUM. Le aducem la cunoștință deputaților care nu au citit atent Rezoluția Parlamentului European solicitările Uniunii Europene.
Ne mobilizăm cât mai mulți pentru ca vocea noastră să fie cât mai puternică”

Media.md amintește faptul că la data de 5 iulie curent, cu 343 de voturi, Parlamentul European a aprobat o Rezoluție, prin care condamnă acțiunile guvernării de la Chișinău.

De menționat că mai mulți oficiali europeni au reacționat la decizia Curții Supreme de Justiție de a menține decizia Judecătoriei Chișinău privind invalidarea alegerilor locale din Chișinău.

Ambasadorul Canadei și șeful misiunii diplomatice a UE s-au declarat ambii „îngrijorați” de invalidarea alegerilor anticipate din Chișinău.

Ambasada SUA a numit decizia Judecătoriei Chișinău „neașteptată și netransparentă”.

„Îngrijorați” s-au declarat și reprezentanții grupului PPE din Parlamentul European.

Subiectul invalidării alegerilor municipale anticipate din Chișinău a fost discutat și în Parlamentul European.
Media.md precizează faptul că Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a confirmat faptul precum că plata primei tranșe din cadrul actualului Program de Asistențăa Macrofinanciară a fost suspendată. Această evaluare a fost făcută în baza recentelor evenimente politice din Republica Moldova și, în special, având în vedere decizia Curții Supreme de Justiție din 25 iunie de a invalida rezultatele alegerilor pentru primăria Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here