Verificând Rom Pharma Export SRL, Romania, Botoșani (Asociat TAURALP PHARM HOLDING AG, GmBh, Elveția reprezentate prin Rainer Alzinger cetățean german, acționar majoritar și la FARMACO SA, Republica Moldova, Chisinau, asociat unic la Rom Pharma Trade SRL, RM, Chisinau ) având în calitatea de director general (Administrator) pe Romeo Ungureanu (Asociat și Administrator și la Asept Laboratories SRL, Botosani) am constatat următoarele:

În primăvara anului 2019, Ungureanu, prin intermediul persoanelor interpuse – așa numita soție MEREDOVA MAYA AMANOVNA și îndeosebi fiul acesteia MEREDOV care a fost prezentat de către UNGUREANU mai multor producători de medicamente, dispozitive medicale și suplimente alimentare din Romania ca fiind Directorul Centrului pentru înregistrarea medicamentelor și controlul calității din Turkmenistan ( Center for Registration of Medical Products and state Quality Control, Ministry Of Health And Medical Industry of Turkmensitan), a înregistrat produsul IRCON SRL, Romania, Iași, CERVUGID, obținând certificatul de înregistrare seria LC-A nr. 017547 / 25.04.2019, ca având unic importator pe ROM PHARMA EXPORT SRL, fără a avea acordul producătorului și fără prezentarea câtorva acte și documente valabile primite de la producător conform cerințelor de înregistrare impuse de statul turkmen:

http://pharmacopoeia.ru/en/registratsiya-v-sng/registratsiya-lekarstv-v-turkmenistane/registratsionnoe-delo-dose-turkmenistan/

și desigur fără prezentarea mostrelor de produs obligatorii la înregistrare, de unde constatam ca actele depuse la înregistrarea produsului sunt FALSE și contrafăcute.

Concret UNGUREANU a obținut certificatul de înregistrare a produsului IRCON, CERVUGID, însă în momentul depunerii actelor și primirii înregistrării ( aprilie 2019), producătorul IRCON nu avea certificarea Good Manufacturing Practice (care a fost obținută de IRCON jumătate de an mai târziu față de data înregistrării în Turkmenistan).

Fără acest GMP, un medicament nu poate fi înregistrat ori comercializat.

Prin acest lucru Ungureanu a fentat legislația în materie și în cele din urmă șantajează firma IRCON să îi plătească zeci de mii de euro pentru a-și putea vinde produsele pe piața din TURKMENISTAN, condiționând că în lipsa plății banilor solicitați nu vor putea vinde produsul în această țară.

Justificându-și sumele de bani solicitate de la IRCON, UNGUREANU spune că ar fi mituit diverși angajați din cadrul Centrului pentru înregistrarea medicamentelor și controlul calității din Turkmenistan, inclusiv angajații laboratorului de stat care au efectuat expertiza mostrelor de produs în lipsa acestora.

Tot prin acești oameni care sunt la chimirul lui, poate bloca orice import de medicamente și dispozitive medicale în Turkmenistan.

Câteva date despre IRCON:

Ircon Companie Ieșeană de producție înființată în 2003 și are ca obiect de activitate fabricarea medicamentelor de uz uman, produselor cosmetice și suplimente nutritive.

Din 2006 până în prezent, a investit în realizarea a trei fluxuri de producţie moderne (ovule şi supozitoare, creme, unguente şi şampoane, comprimate şi capsule) ajungând ca în prezent să concureze cu succes, prin calitatea produselor, companii de prestigiu din România.

Producătorul care se confruntă cu dificultăți financiare, ca și multi alți producători români de medicamente și dispozitive medicale este pus în fața acestui mizerabil șantajist numit UNGUREANU ROMEO de a plăti niște bani pentru o înregistrare complet falsa. Urmând același gând, din surse demne de încredere mai nou aceluiași Ungureanu a fost expulzat primind interdicție de a intra în TURKMENISTAN din cauza că nu ar fi respectat legislația foarte stricată a statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here