Vlad Plahotniuc a anunțat acum, câteva clipe, despre demisia ministrei Sănătății, Familiei și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, și a fost anunțată candidatura Silviei Radu. Astfel, Radu face un salt aproape imposibil în carieră. Absolventă de litere la USM, a condus mai mulți ani o companie de distribuire a energiei electrice, apoi a devenit peste noapte primar interimar al capitalei ca într-un final să ajungă în fruntea Ministerului Sănătății.
Imagini pentru silvia radu

Este primul ministru al sănătății care nu are absolut nicio tangență cu domeniul. Pavel Filip a declarat că el a venit cu această inițiativă și a propus candidatura acesteia.

Silvia Radu a ajuns în vizorul opiniei publice când a candidat la alegerile prezidențiale din octombrie 2016. Aceasta a fost candidata cu cea mai mare avere declarată.

Radu a înregistrat, doar timp de un an, venituri de 10 milioane de lei. Are în proprietate două apartamente, o casă de lux, trei automobile, mai multe terenuri agricole, dar și un iaz, pe care l-a luat în arendă pentru 30 de ani și pe care nu l-a raportat în declarația de avere.

Silvia Radu s-a remarcat în cadrul alegerilor prezidențiale ca fiind candidatul cu cele mai mari cheltuieli, un vot costând-o 830 de lei.

În 2017 a fost primar interimar al Chișinăului și a candidat la alegerile locale anticipate. Silvia Radu s-a clasat pe locul 3 cu total de voturi de 17,65 la sută.

Dânsa a studiat la Universitatea din Navarra, Spania (Managementul Afacerilor); USM (Facultatea de Drept şi cea de Limbi Străine), Academia de Administraţie Publică de pe lângă Guvernul RM( Relaţii Internaţionale).

De meserie este manager, jurist, filolog și este pasionată de sport și lectură.

Silvia Radu și-a început activitatea în sectorul energetic în 1995, cînd a fost angajată în Departamentul Energetică, Resurse Energetice şi Combustibil al Republicii Moldova. Între 1998 şi 2000 a activat la întreprinderea de stat Moldtranselectro, iar de la 1 mai 2000 şi-a început cariera la Union Fenosa. Mai întîi a fost secretar general în Consiliul de administraţie al celor trei RED-duri, după care fusese promovată din iunie 2001 în funcţia de director corporativ, iar din noiembrie 2003 în cea de vicepreşedinte corporativ.

În aprilie 2008 a fost numită președinte al Gas Natural Fenosa în Moldova, potrivit sursei citate. Silvia Radu a părăsit președinția companiei Gas Natural Fenosa în noiembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here