Președintele Igor Dodon, implicat într-un accident rutier în apropiere de orașul Strășeni. Potrivit surselor, mașina acestuia s-a răsturnat. Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu.

(video) Straniul accident prezidențial: Imagini cu momentul impactului mașinei în care se afla Igor Dodon
Serviciul de Pază și Protecție de Stat a publicat un video scurt cu momentul impactului mașinei prezidențiale. Din imagini se vede cum camionul iese la depășire pe contasens și lovește din plin limuzina pezidențială. 
Șofeul Mercedesului a încercat să evite impacutul, însă a fost prea târziu. În urma ciocnirii, mașina în care se afla Igor Dodon a fost proiectată într-un șanț, iar camionul se ciocnește cu mașina din spate, se pare că e Touareg-ul SPPS.

În urma accidentului prezidențial de ieri, internați rămân mama președintelui și șoferul camionului care transporta carne.

Conducătorul auto, în vârstă de 40 de ani, se află în Spitalul Raional Strășeni. Potrivit directorului instituției medicale, Iurie Topor, acesta a suferit o comoție cerebrală. La moment, starea acestuia este satisfăcătoare, iar peste câteva zile urmează să fie externat.

Ieri, la Spitalul Raional Strășeni au fost aduși și șoferii mașinilor SPPS, însă au fost redirecționați către o instituție medicală din Chișinău. Ofițerul de presă al SPPS, Maia Angheni, a declarat pentru reporterul UNIMEDIA că șoferii Serviciului Pază și Protecție de stat sunt internați pentru examinare complexă și evaluarea stării de sănătate. Sursa citată a refuzat să precizeze în care instituție medicală sunt internați, precizând că este o informație confidențială.

În urma accidentului, la Spitalul de Urgență din Chișinău au fost aduse trei persoane. Președintele, mama acestuia și fiul șefului statului. Ieri au fost externați Igor Dodon și fiul acestuia. Galina Dodon rămâne spitalizată pentru încă câteva zile. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Cristina Gorea.

În același timp, Inspectoratul General al Poliției a precizat că în urma accidentului prezidențial a fost inițiat un proces penal pentru  stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

Accidentul s-a produs, după ce un camion de model „Mercedes”, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială. Automobilul de model „Mercedes”, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat  a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament.

Mai jos puteți urmări video de la fața locului:

https://youtu.be/bdHSIkHyOKQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here