Cele șapte persoane de origine turcă din conducerea liceului „Orizont” din capitală, au fost încărcate într-un microbuz și două mașini de poliție profesorul de engleză de la liceul „Orizont” din capitală, Bariș Hasan, scrie UNIMEDIA.

Pe Facebook a apărut și un video în care se vede cum o minoră, probabil fiica uneia dintre persoanele reținute, strigă, în timp ce alte persoane sunt încărcate în microbuz.

Profesorul de engleză din cadrul liceului a spus că, în momentul reținerii, directorul instituției striga „Este nedrept”. Bariș Hasan și fiul minor al unuia dintre reținuți au fost lăsați să plece și se află acum la liceu. Potrivit profesorului, administrația liceului încearcă să țină la curent persoanele interesate de ceea ce s-a întâmplat, însă deocamdată interesul vine din partea mass-mediei.

Bariș Hasan a spus că printre reținuți sunt directorii filialelor Durlești și Ciocana, directorul adjunct, directorul financiar, directorul de PR și un profesor de limbă turcă.

Potrivit unuia dintre avocații persoanelor reținute, care se află la aeroport și urmărește situația, patru persoane riscă să fie forțate să părăsească Republica Moldova.

Amintim că în această dimineață șapte persoane de origine turcă, din administrația liceului „Orizont” au fost reținute. Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că desfăşoară în această dimineaţă „o operaţiune complexă, pe linia prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, în mai multe localităţi din ţară” și va reveni mai târziu cu detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here