Acasă Săptămânal Marți Cum justifică Poliția intervenția în forță de la monumentul lui Ștefan cel...

Cum justifică Poliția intervenția în forță de la monumentul lui Ștefan cel Mare: A fost solicitată de Primărie

0

După ce în dimineața zilei de astăzi polițiștii au intervenit în forță pentru a-i evacua pe protestatarii care s-au adunat în jurul monumentului lui Ștefan cel Mare, Poliția vine cu precizări legate de intervenție. Potrivit Poliției, intervenția a fost solicitată de Primăria Chișinău, iar evacuarea manifestanților a fost realizată în baza unei Dispoziții a municipalității, scrie Agora.

Foto: captură video

Totodată, Poliția precizează că participanților la protest li s-a adus la cunoștință despre necesitarea suspendării termporare a manifestației și li s-a dat timp pentru a părăsi zona.

În dimineața zilei de 27 august 2018, la cerința aurorităților publice locale, Poliția a somat persoanele aflate în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare din mun. Chișinău, să-și sisteze temporar manifestația, având la bază Dispoziția Primăriei mun. Chișinău din 24 august 2018, cu privire la limitarea temporară a accesul publicului în anumite locuri în ziua de 27 august 2018, care poartă un caracter public.

Astfel, atât organizatorilor cât și participanților li s-a adus la cunoștință depre necesitatea de suspendare temporară a manifestărilor publice, în conformitate cu prevederile legislației ce reglementează regimul juridic al întrunirilor”, se arată în mesajul Poliției.

Participanților li s-a acordat timp de a părăsi perimetrul indicat, la care fapt aceștia nu s-au conformat, fiind impusă în consecință necesitatea întreprinderii măsurilor legale de dispersare.

Precizăm că Poliția a acționat în strictă conformitate cu imperativele legii, somând atât vrbal cât și sonor participanții de a-și sista temporar manifestația însă fără conformare.

La expirarea timpului acordat pentru dispersare, Poliția a acționat proporțional, astfel participanții au fost reamplasați temporar în perimetrul str. Bodoni cu Ștefan cel Mare”, se mai arată în mesaj.

Reamintim că ieri după ce protestatarii antiguvernamentali în frunte cu Maia Sandu și Andrei Năstase au înconjurat monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, la care membrii Guvernului Filip urmează să depună flori, angajații forțelor de ordine au decis să-i alunge pe manifestanți folosind forță, după cum se vede din imaginile publicate pe pagina reporterului Ștefan Grigoriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here