Peste 230 de blocuri locative din Chișinău vor beneficia de contoare moderne pentru măsurarea consumului de energie termică. 

Peste 230 de blocuri locative din Chișinău vor beneficia de contoare moderne pentru măsurarea consumului de energie termică

Peste 230 de blocuri locative din capitală vor beneficia de contoare moderne de ultima generație, de tip MULTICAL, pentru măsurarea consumului de energie termică a blocului. Lucrările au început astăzi și vor dura circa 6 săptămâni.

Noile  mijloace de măsurare vor asigura un grad mult mai înalt de precizie și transparență a consumurilor de energie termică, dar și o capacitate mai mare de arhivare a datelor înregistrate (orare, zilnice, lunare și anuale), iar datorită funcției de transmitere a datelor la distanță, va fi posibilă automatizarea proceselor astfel încât specialiștii companiei să poată vizualiza în orice moment informații exacte și specifice cu privire la livrările de energie termică în blocul locativ respectiv.

Potrivit directorului general Termoelectrica S.A., Veaceslav ENI, modernizarea contoarelor este o acțiune prevăzută în Planul de activitate și de investiții al Termoelectrica S.A. pentru anul 2018 și vine ca o activitate de o importanță prioritară, în contextul în care termenul de exploatare a vechilor echipamente, care urmează a fi înlocuite în acest an, se ridică la 20 de ani.

Ne dorim ca în câțiva ani să putem asigura un sistem unificat de evidență a datelor de consum, asigurând la toate branșamentele blocurilor locative sisteme de evidență moderne și exacte, ceea ce va avea un impact pozitiv atât asupra consumatorilor, cât și asupra întreprinderii Termoelectrica, în calitate de furnizor”.

Termoelectrica S.A.  asigură evidența consumului  de energie termică prin intermediul a peste 8000 de  contoare de energie termică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here