Năutul, ingredientul vedetă din humus, are numeroase beneficii pentru starea noastră de sănătate. Iar dacă ești o iubitoare de humus, atunci trebuie să încerci aceste 4 rețete!

Humus Clasic

INGREDIENTE: 1 cana de naut – aprox. 400 de grame; 2 catei de usturoi; 4 linguri de sos tahini; 2 linguri de suc de lamaie; 1 lingura de chimion; 2 lingurite de fulgi de ardei rosu; 1 lingurita de sare; 2 linguri de ulei de masline; 2-4 linguri de apa; patrunjel tocat pentru servire

PREPARARE:

Adaugati nautul, sosul de tahini, sucul de lamaie intr-un blender si asezonati. Amestecati pana se transforma intr-o crema. In timp de amestecati, adaugati uleiul de masline si apa, pana cand humusul devine cremos. Garnisiti cu fulgii de ardei, patrunjel si putin ulei de masline.

Humus cu avocado

INGREDIENTE: 1 cana de naut; 1 avocado; 1 catel de usturoi; 1 ardei jalapeno; 1 legatura patrunjel; 1 lingura de suc de lamaie; 1 lingurita de sare; 1 lingurita piper; 2 linguri de ulei de masline; Patrunjel taiat pentru servire

PREPARARE:

Adaugati nautul, avocado, usturoiul, sucul de lamaie si ardeiul intr-un blender, asezonati si amestecati. In timp ce amestecati, adaugati uleiul de masline pana cand devine cremos Garnisiti cu patrunjel taiat, rosii taiate si putin ulei de masline

Humus cu ardei rosii

INGREDIENTE: 2 ardei rosii; 1 cana de naut; 1 catel de usturoi; 3 linguri de sos tahini; 1 lingura de pudra de paprika afumata; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper negru; 2 linguri de ulei de masline.

PREPARARE:

Preincalziti cuptorul de la 200 grade. Adaugati ardeii intr-o tava si lasati-i la cuptor timp de 20-25 de minute iar apoi lasati-i sa se raceasca. Adaugati ardeii copti, natutul, sosul de tahini, sucul de lamaie, sare si piperul intr-un blender si asezonati. Amestecati. In timp ce amestecati, adaugati si uleiul de masline pana capata o consistenta cremoasa. Garnisiti cu bucatele de ardei copt si putin ulei de masline.

Humus cu spanac și anghinare

INGREDIENTE: 1 cana naut; 30 de grame de baby spinach; 3 anghinare; 1 catel de usturoi; 3 linguri de sos tahini; 2 linguri de ulei de masline; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper; 2 linguri de ulei de masline

PREPARARE:

Adaugati nautul, spanacul, anghinarele, sosul de tahini, sucul de lamaie intr-un blender si asezonati. In timp ce amestecati, adaugati uleiul de masline pana se formeaza o crema. Garnisiti cu cateva frunze de spanac, anghinare taiate si ulei de masline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here