Prajitură Negresa: desert din două ingrediente un deliciu pentru papilele gustative. Vă îndemnăm să urmați această rețetă magnifică.

Photo: culinar.bzi.ro

Prajitura Negresă este una din deliciile după care suntem topiți cu toții. Această prajitură se poate prepara ușor, în doar 5 minute, cu doar 2 ingrediente.

Cele două ingrediente suficiente pentru a face negresa sunt amestecul de praf de negresă, pe care îl găsești în supermarketuri și piure de dovleac. Piureul de dovleac se face din dovleacul copt, care se pasează cu ajutorul unui blender sau cu o banală furculiță.

Amesteca praful de negresă cu piure-ul de dovleac (o cană de piure e suficientă la un plic de praf de negresă). Puneți aluatul în tavă și lăsați-l la cuptor până vedeți că se rumenește.

Cum faci o negresa de post?

Ingrediente Negresa de post: 1 cană zahăr, 1 cană apă, 1/2 cană ulei, 4 linguri cu gem sau dulceață, 3 linguri cacao, o mână de nuci pisate (merge și cocos dacă nu aveți nuci), o linguriță rasă de praf de copt (praful de copt poate fi înlocuit cu bicarbonat stins cu zeamă de lamâie), 2 căni făină și stafide (sau mere, prune, caise uscate).

Pentru glazura:

  • 6 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri și jumătate de apă clocotită

Mod de preparare Negresă de post:

Se amestecă toate ingredientele până se obține o “cremă”. Aceasta se pune în tavă unsă și tapetată cu făină. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presăra nucă sau o glazură de ciocolată. Pentru aceasta, zahărul se amestecă cu cacao. Se adaugă uleiul și se mai amestecă până devine omogen. Se pune apa clocotită și se toarnă peste prajitură. E de preferat să se taie când s-a răcit.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here