E vară, e cald de aceea și mâncarea trebuie să fie ușor de digerat. Vă propunem 2 rețete de încercat la prânz în acest weekend. Sperăm să te inspire.

Pește “Mintai”copt apoi scăldat în sos de roșii cu ardei iute și usturoi!

Fotografia postată de Natalia Begu.
via Natalia Begu, Gustoșel

Ingrediente:
Pește mintai
Ceapă
Pastă de tomate
Sos de tomate
Ardei iute
Usturoi
Sare, piper

Mod de preparare:

Peștele se taie bucăți și se sărează, după se tavălește prin făină și se coace pe tavă în rolă sau pe tigaie cu ulei încins câte puțin pe ambele părți! În altă tigaie se unduiește o ceapă, când începe să se rumenească adaugi o lingură de paste de tomate, amesteci bine apoi adaugi sos de tomate de casă sau din comerț, câteva felii de ardei iute, sare piper și așezi frumos peștele copt în acest sos, deaspura pisezi vreo 2-3 căței de usturoi și lași sub capac la foc mic vreo 5-7 min să se îmbibeze peștele cu sosul.

Tocăniță cu ardei copți în sos de smântănă – serviți cu mămăligă și brânză de oi!

Fotografia postată de Natalia Begu.
via Natalia Begu, Gustoșel

Ingrediente:
Ardei
Smântână
1 Ceapă
3-4 Roșii
Sare, piper

Mod de preparare:

Se coc ardeii în rolă, apoi se decojesc! În tigaie se unduiește o ceapă mare tocată, când începe să devină transparentă adaugi 3-4 roșii decojite și tocată cubulețe, amesteci și ținem la foc până roșiile se farâmă un pic! După adaugi smântâna, sare și amesteci, ținem la foc până smântâna devine mai lichidă, așezăm frumos ardeii în sos și ținem la foc mic vreo 7-10 min să se îmbibe sosul în ardei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here