Protest în fața Primăriei Chișinău chiar în aceste momente. Oamenii au blocat intrările în primărie exclamând: „Zi liberă pentru angajați. Primarul nu a fost ales”.

În jurul orei 8:50 oamenii au deblocat carosabilul, trecând pe trotuar, pentru a arăta că poliția a blocat intenționat bulevardul Ștefan cel Mare în perimetrul străzilor Ciuflea și Mihai Viteazul.

(live/foto/update) Protest matinal în fața Primăriei Chișinău. Oamenii au blocat toate intrările primăriei: „Zi liberă pentru angajați. Primarul nu a fost ales”
(Foto: UNIMEDIA)


În jurul orelor 8:38 protestatarii au blocat toate intrările în Primăria Chișinău, ca niciun angajat să nu poată intra în instituție, declarând „zi liberă” pentru că „primarul nu a fost ales”. Mai mult, îndeamnă angajații primăriei să li se alăture la protest. 

„Hoții” și „Jos dictatura”, strigă o parte din protestatari, care au blocat intersecția dintre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Vlaicu Pârcălab, rotindu-se în cerc.

În jurul orei 7:30 câteva sute de oameni s-au adunat în fața Primăriei Chișinău pentru a manifesta împotriva deciziei de ieri a Curții Supreme de Justiție privind invalidarea alegerilor locale din 3 iunie curent.

Chișinăuienii continuă să se alăture mulțimii care protestează în fața Primăriei. La protest sunt prezenți liderii PAS și Platformei DA.

Îmbrăcați în negru, oamenii scandează „Jos mafia”.

Amintim că ieri Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel, iar alegerile locale noi au rămas nevalabile.

Anul acesta nu mai pot fi organizate alegeri locale, respectiv capitala va fi condusă de un primar interimar. La moment, primăria se află sub șefia viceprimarului Ruslan Codreanu.

Alegerile planificate pentru funcția de primar al capitalei vor fi organizate în 2019.

Amintim că în turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, Andrei Năstase a acumulat cu 12.644 voturi mai mult decât Ion Ceban. Liderul Platformei DA a câștigat alegerile cu 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate.

După alegeri, Partidul Socialiștilor a înaintat la Consiliul Electoral de Circumscripție două sesizări prin îl acuza pe liderul Platformei DA că ar fi făcut agitație electorală în ziua turului doi.

Judecătoria Chișinău a motivat decizia privind anularea rezultatelor alegerilor locale prin faptul că Ion Ceban și Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

„…este evident că ambii concurenți electorali, în ziua alegerilor, au îndemnat alegătorii la vot și au admis acțiuni considerate de către instanța de judecată, în temeiul unei hotărâri judecătorești irevocabile, ca fiind agitație electorală ilegală.
[…] În astfel de circumstanțe, instanța de judecată constată că, agitația electorală efectuată ilegal în ziua alegerilor, care a fost adresată unui număr de persoane,

incontestabil mai mare decât diferența de voturi dintre candidați, atestă faptul, că alegerile, la finalul lor, au fost alterate prin comportamentul candidaților electorali”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here