Deserturile de vară trebuie să respecte câteva condiții esențiale – să fie ușor și rapid de făcut  și să fie cât mai racoritoare, dar în același timp delicioase. Noi văpropunem câteva idei de deserturi de vară rapide, gustoase și ușor de făcut.

Desert de căpșune

desert-capsune
Sursa foto: foodnetwork.com

Ingrediente

1 bucată (20-25 de cm) de pandișpan sau chec;
250 de g de cremă de brânză moale;
1 ceașcă de zahăr;
250 de g frișcă bătută, rece;
1 kg de căpșuni tăiate felii;
glazură de căpșune.

Mod de preparare

Fărâmițează checul sau pandișpanul. Amestecă crema de brânză cu zahărul până devin o pastă pufoasă și zahărul se topește. Apoi, adaugă-l în frișcă.

Presară uniform firimiturile de chec într-o tavă rotundă de mărime medie (acestea formează un fel de blat). Apoi toarnă și întinde ușor crema formată din brânză și smântână.

Într-un bol separat amestecă căpșunile feliate cu glazura, până când aceasta din urmă acoperă bucățile de căpșuni. Apoi, aranjează-le frumos peste crema de branză din tavă.

Lasă prajitura 2 ore la rece înainte de a o servi.

Spumă de ciocolată

spuma-ciocolata
Sursa foto: taste.com.au

Ingrediente

250 g ciocolată de menaj;
150 g frișcă lichidă;
3 ouă;
50 g zahăr tos;
rom sau esență de rom;
miez proaspăt de nucă.

Mod de preparare

Ciocolata se pune la topit în bain-marie. Se adaugă și un strop de rom.

Se separă gălbenușurile de albușuri. Primele sunt puse în ciocolata de pe foc (dar numai când aceasta este topită complet). Albușurile se bat spumă cu un strop de sare și se pun la frigider. Amestecul de pe foc se lasă să se racească, iar apoi se adaugă treptat spuma de albuș. Se amestecă până la omogenizare.

Miezul de nucă se fărâmițează, dar se lasă și bucăți mai măricele și se adaugă în amestecul de ciocolată. După aceea, se bate frișca și se adaugă și ea treptat.

Compoziția se toarnă în cupe de înghețată sau pahare și se lasă la frigider cam 2 ore. Se poate decora cu fulgi de ciocolată și frișcă înainte de servire.

Desert cremos de fructe

desert-cremos
Sursa foto: tablespoon.com

Ingrediente

120 g cremă de brânză fără grăsimi, moale;
1/2 cană de iaurt degresat;
1 cană de bucăți de mandarină;
1 cană de bucăți de ananas;
1 cană de piersici tăiate bucățele;
1/2 ceașcă de fulgi de ciocolată;
1/2 linguriță esență de vanilie;
1 linguriță zahăr.

Mod de preparare

Se amestecă bine cu un mixer într-un vas iaurtul, zahărul, crema de brânză și vanilia până devin o pastă spumoasă.

Într-un blender se mixează bucățile de ananas, piersicile și mandarina (se pot folosi orice alte fructe dorești). După aceea se adaugă și crema formată din brânză și iaurt și se mixează împreună.

Amestecul se pune într-un vas decorativ și se bagă la frigider. După vreo 2 ore se scoate și se presoară fulgii de ciocolată sau se ornează cu fructe.

Placintă rapidă din budincă de ciocolată

budinca-ciocolata
Sursa foto: tumblr.com

Ingrediente

120 g cremă brânză moale;
250 g frișcă bătută rece;
fulgi de ciocolată;
2 linguri de zahăr;
2 cești de lapte;
2 pachete de budincă de ciocolată;
1 bucată de prajiturică de ciocolată sfărâmițată (cam 300 g).

Mod de preparare

Se amestecă crema de brânză, 1 lingură de lapte și 2 linguri de zahăr într-un bol mare până devin spumă. Apoi, se adaugă cam 1/2 din cantitatea de frișcă și se amestecă bine.

Firimiturile de prajitură se așază pe fundul unei tăvi. Se adaugă apoi stratul de cremă de brânză.

Se prepară separat budinca de ciocolată, pe foc sau la rece, în funcție de instrucțiuni. Dacă se face pe foc se lasă la răcit apoi se pune peste cele 2 straturi.

Se bagă la frigider vreo 2 ore, apoi se scoate și se orneză cu frișcă rămasă și cu fulgi de ciocolată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here