E vară, e cald, e sezonul înghețatei și a deliciilor. Azi vă propunem o rețetă de Gogoși cu înghețată! Sursa de plăcere nevinovată. Nu veți regreta de porția de calorii consumată, momentul contează.

Vă îndemnăm să preparați un desert unic cum ar fi aceste senzaționale gogoși cu înghețată.
Ingrediente:
500 g faină de grâu
100 g zahăr
2 linguri smântână
1 lingură untură
sare
1 cub drojdie
apă caldă
înghețată
30 g ciocolată
zahăr pudră
Mod de preparare:
Pregătiți un bol încăpător în care puneți mai întâi făina.
Peste făină adăugați smântâna, zahărul, sarea și untura.
Drojdia o fărâmițați bucațele, o dizolvați în puțină apă călduță și o turnați în bolul cu făina.
Adăugați în final și puțin ulei și treceți la framântat aluatul pentru gogoși.
După ce ați frământat aluatul bine de tot îl acoperiți cu un prosop curat și îl puneți la dospit în jur de 1 oră.
Pregătiți o planșetă mai mare de lemn, o presărați cu puțină făină și întindeți pe aceasta aluatul cu ajutorul unui sucitor de lemn.
Foaia pe care o întindeți trebuie să fie groasă aproximativ cât un deget iar din aceasta, cu ajutorul unui pahar mai mare, decupați gogoșile.
Puneți ulei în cantitate generoasă într-un ceaun, îl lăsați să se încingă bine și în el scufundați gogoșile, câte 2-3.
Puneți puține gogoși la prăjit odată într-o cantitate mai mare de ulei pentru că acestea se vor umfla și își vor mări volumul și tocmai de aceea au nevoie de spațiu, pentru a nu sta lipite între ele.
Când sunt gata, le scoateți cu ajutorul unei palete și le asezați pe un șervet de bucătărie pentru a-și lăsa uleiul în exces.
Le lăsați să se răcească bine și apoi le puteți servi.
Le pudrati cu puțin zahăr farin, le așezați câte 2 pe o farfurie pentru desert și deasupra lor puneți câte o porție generoasă de înghețată, cu aroma pe care o preferați.
Deasupra înghețatei puneți toping de ciocolată sau de caramel și puteți servi desertul.
Serviți cu plăcere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here