Diaspora moldovenească din Italia, a avut parte de o petrecere culturală de zile mari, în orașul Bologna. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna cu susținerea Partidului Politic “ȘOR” și a adunat peste 500 de oameni.

De la mic la mare, preț de câteva ore, compatrioții au dansat și au fredonat melodiile intrepreților îndrăgiți.

Atmosfera a fost încinsă de către dansatorii profesioniști din Moldova, dar și interpeții moldoveni Ion și Marcela Oprea și Gheorghe Țopa.

La petrecere a fost amenajată și o masă de sărbătorare, unde au fost servite bucate tradiționale moldovenești. Potrivit celor prezenți, este pentru prima dată când în orașul Bologna este organizat un eveniment de o astfel de anvergură, dedicat diasporei moldovenești. Ei a ținut să mulțumească organizatorilor pentru aportul adus în consolidarea tradițiilor și culturii peste hotarele țării.

Mihai Ciolacu, președintele Centrului de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna a mulțumit conducerei Partidului Politic “ȘOR” pentru organizarea cu regularitate a evenimentelor culturale și pentru posibilitatea de a promova cultura în rândurile celor ce se află departe de casă.

Pentru cei mici a fost amenajată o zonă specială pentru joacă, unde s-au distrat pe topogane și au dansat împreună cu animatorii.

Evenimentul sa desfășurat în cadrul proiectului Clubul „Petreceri de Aur”. Scopul proiectului este a consolidarea și promovarea tradițiilor moldovenești peste hotarele țării. În planul de acțiuni al Centrului, sunt prevăzute organizarea și desfășurarea evenimentelor socio-culturale de importanță majoră, menite să întrețină spiritul de patriotism departe de casă.

Curatorul proiectului este vicepreședintele Partidului Politic “ȘOR”, Marina Tauber.

Опубликовано Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna 27 мая 2018 г.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here