În era tehnologizării copiii sunt mai mult interesați de lumea virtuală și mai puțin de ceea ce numim Afară. Sperăm că filmulețul de mai jos să vă inspire să stârniți curiozitatea și interesul copiilor voștri pentru joaca afară.

Pentru părinți inventivi

Опубликовано Biserica Efraim 1 февраля 2018 г.

Joaca în aer liber pierde din ce în ce mai mult teren în rândul preocupărilor copiilor noștri. Acest lucru se întâmplă atât pentru că tehnologia îi captivează pe cei mici cu ușurință, cât și pentru că părinții sunt din ce în ce mai preocupați de siguranța copiilor. Cu toate acestea, timpul petrecut în mod activ în aer liber aduce o mulțime de beneficii copiilor.

Iată de ce este bine să incurajezi joaca în aer liber:
Rezultate scolare mai bune.
Copiii care petrec timp în aer liber au rezultate intelectuale mai bune, iar orele ținute în aer liber îi ajută să aibă performanțe școlare mai bune.

Joaca în aer liber îi ajută pe copii să aibă o vedere mai bună.
Razele soarelui și lumina naturală scad șansele ca cel mic să aibă probleme de vedere de aproape și îmbunătățește vederea la distanță. Copii care petrec timp afară jucându-se au un risc mai scăzut de a suferi de miopie. Specialiștii recomandă cel putin 14 ore pe saptămână petrecute în aer liber pentru o mai bună vedere.

Joaca afară înseamnă o mai mare rezistență la boli.
Studii multiple au arătat că jocurile în care copiii se murdăresc îmbunătațesc sănătatea acestora, deoarece este întărit sistemul imunitar al acestora. Joaca în aer liber imbunătățește și starea emoțională a celor mici, reduce stresul și simptomele de anxietate.

Mai multă vitamina D.
Cea mai mare parte din vitamina D din corpul nostru se datorează razelor soarelui. Desigur, acest lucru nu înseamnă ca nu trebuie să luati în calcul recomandările de protecție a pielii copiilor atunci cand ieșiți la soare.

Concentrare mai bună a atenției.
Joaca în aer liber înseamnă o mai mare putere de concentrare, iar copiii cu ADHD beneficiază și ei de avantajele jocului afară. În plus, memoria se imbunătățește și ea cu 20% în cazul copiilor care se joacă afară, conform unui studiu din 2008.

Starea fizică mai bună.
Starea de sănătate este mai bună, iar simțurile devin mai intense în rândul copiilor care petrec timpul în aer liber. Simțurile sunt îmbunătățite mai ales pentru că joaca în aer liber înseamnă stimulare senzorială multiplă, iar echilibrul, agilitatea, dexteritatea și percepția sunt și ele îmbunătățite. Jocurile active în aer liber pot preveni problemele de greutate ale copiilor.

Curiozitatea și imaginația funcționează mai bine, la fel ca și înțelegerea comunității și a universului în rândul copiilor care petrec timp în aer liber. Mintea și corpul nostru sunt adaptate la mediul exterior și beneficiază de pe urma timpului petrecut în natură și în aer liber. Este important să nu pierdem din vedere acest lucru, mai ales când vine vorba de copiii noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here