Amplu protest în centrul Chișinăului în apărarea Reghinei Apostolova, susținătorii acesteia cer justiției să fie corectă și să nu le fure speranța.

Sute de manifestanți, susținători ai Partidului ȘOR și ai candidatului acestuia la funcția de primar al Chișinăului, au protestat vineri, 11 mai, în fața Judecătoriei Chișinău în momentul în care instanța examinează solicitarea PUN de a o exclude din campania electorală. „Astăzi de fapt se decide soarta democrației în Republica Moldova și viitorul Chișinăului”, susține liderul formațiunii, Ilan Șor.

Acțiunea de protest a fost organizată ad-hoc, dovadă fiind și zecile de postere în susținerea Reghinei Apostolova care au fost scrise de mână și nu tipărite din timp, așa cum se întâmplă la alte acțiuni de protest.

Oamenii cer justiție corectă, dar și ca Reghina Apostolova să conducă municipiul Chișinău unde să continue proiectele bune pe care le face acum la Orhei. „Vrem Reghina în Primărie”, „Vrem o viață ca în Orhei”, au scris manifestanții pe posterele lor, recitând în același timp lozinci în favoarea unei justiții corecte „Lăsați poporul să decidă!”, „Reghina – primar de Chișinău”.

La acțiune Ilan Șor a fost întâmpinat cu aplaze de manifestanți fiind cuprins și sărutat de manifestanții care au scandat „Ilan e cu noi”. „Vă mulțumim că ați venit să apărați democrația din Republica Moldova. Noi mai sperăm că mai există dreptate și rușine. Așteptăm o decizie corectă și legală, așteptăm că dreptatea va învinge. Astăzi se decide dacă vor exista drumuri, iluminat, dacă vor fi reparate parcurile, vor fi achitate îndemnizații normale pentru copii. Anume aceasta se decide. Eu sper că dreptatea și Chișinăul au viitor”, a declarat Ilan Șor.

Vrem să spun întregului popor că nu ne-a cerut nimeni să venim aici. Noi o facem din suflet. Noi vrem să se termine furturile. O cunosc pe dna Reghina. De aceea avem încredere în dumneaei”, a spus o bătrână venită la protest.

Atacul asupra Reghinei Apostolova și, respectiv, a Partidului ȘOR reprezintă frica pe care o manifestă concurenții săi electorali în fața realizărilor formațiunii la Orhei, care nu se pot compara cu ale niciunui partid politic din Republica Moldova, „Hoțul strigă prindeți hoțul” a declarat președintele de onoare a formațiunii, Valerii Klimenko. El s-a referit că de fapt PUN este finanțat din România și de cetățeni români.

Partidul ȘOR este un partid tânăr, dar de care se tem toți deja. Din toți candidații doar unul poate realiza programul pe care îl propune – Reghina Apostolova. Ea a demonstrat că poate la Orhei”, a afirmat președintele Organizației de Tineret a formațiunii, Stanislav Cvasnîi. El a remarcat că Partidul ȘOR și-a demonstrat deja capacitățile, astfel încât a ajuns una din principalele forțe politice din Republica Moldova, cu șanse clare de a accede în Parlament. „Nu ne furați viitorul”, le-a cerut el magistraților.

Mitingul în susținerii Reghinei Apostolova a durat aproape două ore, după care organizatorii le-au solicitat manifestanților să meargă acasă pentru a nu se expune prea mult razelor solare. Totodată, reprezentanții Partidului ȘOR au anunțat că în cazul unei decizii ilegale a instanței prin excluderea Reghinei Șor din campanie vor organiza un amplu marș de protest, dar vor recurge și la alte acțiuni politice legale de protest.

Amintim că reprezentanții formațiunii unioniste – Partidul Unității Naționale a cerut excluderea din cursa electorală a candidatului la funcția de primar general din partea PartiduluiȘOR”, Reghina Apostolova, pe motiv că ar fi fost finanțată de peste hotare. Partidul „ȘOR” califică drept ilegale și drept presiuni politice aceste acuzații. Potrivit formațiunii, sesizarea depusă de PUN la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău nu are nici o argumentare juridică și nu este însoțită de nicio dovadă pertinentă.

Observatorii procesului electoral subliniază că în această situație PUN are doar rolul de executant al unor decizii venite din altă parte, menite să atace Partidul „ȘOR”, condus de primarul orașului Orhei, datorită succeselor realizate în ultimul timp și a ratingului în creștere atât al formațiunii, cât și al liderilor săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here