Locuitorii municipiilor Chișinău și Bălți își doresc un primar care să facă cel puțin la fel cât a făcut Ilan Șor la Orhei. Cel puțin așa arată datele celui mai recent sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor: Chișinăuienii și Bălțenii vor primar ca la Orhei

Fiind întrebați ce așteaptă de la viitorul primar de Chișinău, mai mulți locuitori ai capitalei au cerut ca acesta ,, consulte și să preia experiența primarului orașului Orhei”.

Și bălțenii așteaptă un primar care să facă cel puțin cât a realizat Ilan Șor. Aceștia au răspuns în mod expres că vor ca viitorul edil „să organizeze magazine sociale și cantine pentru păturile social vulnerabile ca la Orhei”.

Totodată, atât chișinăuienii, cât și bălțenii așteaptă ca primarul care va fi ales în urma scrutinului din 20 mai să rezolve probleme precum: drumuri mai bune, îmbunătățirea alimentației în grădinițe și școli, eficientizarea administrației locale, etc. probleme cărora la Orhei Ilan Șor le-a acordat o atenție sporită în ultimii ani.

Cercetările de teren, în cadrul sondajului „Influența schimbărilor instituționale asupra comportamentului electoral al cetățenilor din municipiile Chișinău și Bălți în preajma alegerilor locale noi din 20 mai 2018”, au fost efectuate în perioada 21 aprilie – 2 mai 2018, în Chișinău pe un eşantion de 1182 respondenţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a municipiului Chișinău, cu o eroare maximală de 2,8% și în Bălți pe un eşantion de 600 respondenţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a municipiului Bălți, cu o eroare maximală de 4,0%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here