Dacă nu știi ce cărți să citești în această vară, noi îți venim în ajutor. Trebuie să profiți de vara aceasta, să îți îmbogăţești cultura generală şi vocabularul citind cât mai multe cărţi. Așa cum am promis, îți propunem 10 cărți de citit în această vară. Te asigurăm că nu vei adormi cu cartea pe braț.

1. Fetiţa cu ochi albaştri de Michel Bussi882032

O poveste care te ţine în suspans până la finalul cărţii. O devorezi rapid, nu te lasă să iei pauză. Pe scurt: un avion se prăbuşeşte şi supravieţuieşte doar un bebe. Două perechi de bunici se luptă să demonstreze a cui este fetiţa. O adevărată anchetă se desfăşoară în jurul identităţii copilului.

 

 

 

 

2. Dragoste în vremea holerei de Gabriel 819251Garcia Marquez

Una dintre cele mai frumoase şi emoţionante poveşti de dragoste din literatura universală. Florentino Ariza şi Fermina Daza trăieseră în tinereţe cea mai pasionantă dragoste, doar că viaţa nu este întotdeauna cum vrem noi. Când Florentino află că Fermina se va căsători cu un doctor, simte că viaţa lui a luat sfârşit. Deşi îşi gaseşte echilibrul, dragostea lui pentru Fermina rămâne la fel de puternică. După 50 de ani declară iubire în faţa femeii visurilor lui, oare are şansa unui nou început?

 

 

3. Lolita de Vladimir Nabakov368598

La vremea apariţiei, a fost un roman controversat, respins de editori, fiind publicat în Statele Unite după ce a apărut în Franţa. Are în centru pasiunea morbindă a unui bărbat pentru o fetiţă de numai 12 ani. Iniţial, a fost o carte interzisă, un roman scandalos pentru a deveni mai apoi o operă clasică a secolului XX.

 

 

 

 

4. De veghe în lanul de secară de J. D. Salinger370244

După mai mult de 50 de ani de la apariţie cartea rămâne căpătâiul adolescenţei. Este o carte care rămâne eternă în toate secolele. Nu poţi descrie opera, doar să o traieşti şi să te alături milioanelor de oameni care au citit-o. Doar aşa o vei înţelege.

 

 

 

 

 

5. Carrie de Stephen King871822

O poveste îngrozitoare a unei adolescente timide şi retrasă care suferă din cauza persecuţiilor colegilor de clasă. Această situaţie se transformă într-o adevărată tortură. Nu este suficient, ea trebuie să îndure şi brutalitatea şi violenţa mamei sale. Când disperarea este dusă la limite maxime, Carrie descoperă că are o putere de care se poate folosi spre binele ei.

 

 

 

6. P.S te iubesc de Cecelia Ahern314866

O poveste de dragoste împresionantă, care a rămas mereu eternă în ciuda faptului că partenerul de viaţă moare. El îi lasă iubitei scrisori pentru fiecare lună, astfel încât să o înveţe cum să trăiască şi fără el.

 

 

 

 

 

7. Privind soarele în faţă Irvin Yalom371233

Înaintea existenţei omului, autorul pune subiectul tabu: moartea. Irvin Yalom prin intermediul cărţii sale, transmite ideea că o data puşi în faţa morţii, trebuie să apreciem mult mai mult persoanele din jurul nostru, să iubim şi să riscăm totul pentru a fi împliniţi.

 

 

 

 

8. Femeia în faţa oglinzii de Eric-Emmanuel Schmitt

946110Trei femei, trei epoci. Toate trăiesc în lumi diferite, cu tabieturi diferite, dar oare nu este una şi aceeaşi? Cele trei epoci diferite unesc ipostazele unei femei libere, nesupuse, aflate în căutarea adevărului şi iubirii.

 

 

 

 

 

 

9. Impăratul muştelor de William Golding311778

Un grup de copii scapă cu viaţă din catastrofa prăbuşirii unui avion şi încearcă să supravieţuiască pe o insulă pustie din mijlocul Pacificului. Însă ceea ce ar putea fi aventura vieţii lor, o noua robinsoniadă departe de adulţi şi de regulile acestora, se transforma într-un coşmar ucigător de vise: ura ia locul inocenţei şi crima pune stăpânire pe întreaga lume.

 

 

 

10. Mândrie şi prejudecată de Jane Austen628931

Unul dintre cele mai celebre romane scrise de Jane Austen, are ca teme orgoliul şi prejudecata, două trăsături ale persoanajelor principale. Un roman cu multă acţiune, suspans şi poveşti de iubire.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here